Geschiedenis

Noodzaak dwingt een mens vaak tot vindingrijkheid

De geboorte van wat op weg is om een legende te worden.In de jaren 80 van de vorige eeuw bracht Fred Carl het eerste fornuis om professioneel te koken bij u thuis.

Toen Fred Carl, de vierde generatie uit een geslacht van bouwondernemers, op het punt stond zijn zelfgebouwde woning van een keuken te voorzien, ontdekten hij en zijn vrouw Margaret dat het fornuis van hun dromen eenvoudigweg niet bestond. Margaret koesterde een warme herinnering aan de degelijkheid en klassieke uitstraling van haar moeders ‘Chambers’ oven; een oven die echter al lang niet meer geproduceerd werd.

Cuisines Viking Produits

En Fred overwoog nog even om een restaurantfornuis in zijn huis te installeren, maar zag al snel in dat deze voor de huiselijke keuken te groot, onpraktisch en onveilig zou zijn. Zodat hij zich uiteindelijk zelf in de avonduren maar achter de tekentafel zette.

Cuisines Viking cuisinière

Na talloze slapeloze nachten wist hij hun wensen te verenigen in een ontwerp dat alle bereidingscapaciteiten en bijzondere eigenschappen van een professioneel fornuis combineerde met optimaal gebruiksgemak voor thuis.

Cuisines Viking restaurants

Viking Range Corporation telde aan het einde van de tachtiger jaren maar liefst drie fabrieken in Greenwood, die samen een unieke lijn van keukenapparatuur en-toebehoren produceerden. Wat goed is, blijft, groeit snel en ontwikkelt zich voorspoedig. De naam Viking werd een begrip: een kwaliteits-icoon, een vaste verschijning in de betere uigeruste keuken en een ster op de achtergrond in tv-series en Hollywood producties. Vandaag de dag bieden de Viking fabrieken en het Viking distributiecentrum (met een gezamenlijk oppervlak van meer dan 70.000 m2)werkgelenheid aan ruim 1000 gedreven en hooggekwalificeerde medewerkers. De twaalf met zorg gerestaureerde oorspronkelijke gebouwen van Viking aan de Cotton Row in hartje Greenwood behoren tot Amerika’s monumentale erfgoed.


Een simpel filosofie

Viking maakt en verkoopt wereldwijd een collectie keukenapparatuur en accessoires. Variërend van vrijstaande fornuizen en rangetops tot koelkasten met/zonder ijsmachines, maar ook pannensets en blenders…

Cuisines Viking savoir faire

Viking biedt u als veeleisende amateurkok het beste op kookgebied. Een zorgvuldig op elkaar afgestemde lijn van producten voor mensen die niet alleen houden van koken, maar daarin graag het hoogste willen bereiken. Een niveau dat zich met de professionele keukentop kan meten.